Димогенератор Powermat 1,1 л з електричним насосом PM-GD-87T
У конструкції димогенератора використана міцна нержавіюча сталь чудової якості, що дає змогу використовувати його в найрізноманітніших погодних умовах Ретельно продумана та запатентована конструкція дала змогу поєднати компактні розміри димогенератора з винятковою продуктивністю за мінімальних витрат тріски. Крім того, за допомогою вбудованого насоса можна регулювати кількість генерованого диму, що дає змогу адаптувати процес до вимог і обсягу коптильної камери. Корпус (розміщений у циліндричному контейнері) має дерев'яну кришку, яка сприяє оптимальному проходженню диму, а також захищає тріску від вологи в процесі відпалу, запобігаючи, наприклад, утворенню конденсату. Для з'єднання насоса з насадкою, що генерує дим, використовується гнучкий шланг довжиною 4 м, який може бути адаптований для комбінування цих компонентів.
Димогенератор працює на димовій стружці. Дим, що утворюється від розпеченої тріски, через спеціальний виріз надходить до димаря, звідки разом із повітрям, створюваним насосом, нагнітається в димову камеру. Для генератора найкраще використовувати суміш тріски розміром від 2 до 10 мм, переважно у співвідношенні 50/50. Така суміш забезпечує оптимальну роботу генератора. Для досягнення найкращих результатів слід змішувати тріску 2 і 5 мм у рівних пропорціях. У разі використання більш товстої тріски рекомендується зменшити потік повітря, що також призведе до зниження витрати тріски. Робота димогенератора залежить також від погодних умов. За сильного вітру горіння в генераторі відбувається мимовільно, тому необхідно зменшити витрату повітря на насосі.
Це відбувається за температури від 8 до 25ºC і призводить до найсильнішого сушіння копченостей, але потребує багато часу. Його слід проводити періодично, у кілька етапів. Перша фаза копчення зазвичай триває 5-12 годин. Між фазами проводиться провітрювання (близько 5 годин) для надходження свіжого повітря. Це призводить до додаткового сушіння копченого м'яса та розвитку відповідного аромату. Залежно від виду продукту весь процес холодного копчення складається з 3 - 5 етапів. Цей спосіб застосовується для копчення сирокопчених ковбас і сиров'ялених продуктів після в'ялення (переважно сухого копчення). Продукти, приготовані таким способом, виходять міцними, смачними та придатними для тривалого зберігання. Важливо, щоб це відбувалося в прохолодному, темному і добре провітрюваному місці. Продукти не повинні стикатися один з одним і мають бути захищені від пилу та світла. Цей спосіб копчення використовується здебільшого для продуктів, приготованих на парі та варених. Копчення проводиться за температури від 24 до 60ºC. Воно проводиться безперервно протягом приблизно 24 годин, тому температуру в коптильні потрібно підтримувати за допомогою додаткового джерела обігріву (наприклад, електричного). Одного спалювання деревного матеріалу недостатньо для підтримання належного теплового режиму.
- З генератором можна використовувати тріску різної зернистості, але для досягнення найкращих результатів роботи внутрішньої коптильні рекомендується використовувати тріску розміром 8-12 мм.
- Інноваційне сопло димогенератора коротше, ніж у традиційних моделей, і має двосторонній нахил. Це забезпечує кращий потік диму в коптильню і захищає сопло від можливого засмічення трісками.
- Насадка вставляється в коптильню під правильним кутом, збільшуючи потік диму від нагрітої тріски.
- Сопло проходить тільки через частину димової камери тріски, що дає змогу ефективно відводити дим і водночас захищає його від засмічення в процесі відпалу.
- Використання потужного насоса, розміщеного на подовженій основі, створює вібрації, що передаються на корпус завантажувальної камери, що покращує рівномірне осідання тріски під час відпалу та підвищує ефективність процесу копчення.
- Точне регулювання кількості диму, що утворюється, дає змогу уникнути надмірного підкислення продуктів. Насос під'єднується через шланг до спеціальної вбудованої трубки, через яку подається повітря.
- Трубка виконує і конструктивну функцію - вона входить у відповідну виїмку в основі, забезпечуючи ідеальне позиціювання сопла відносно коптильні та корпусу генератора.
- Напруга живлення: 230 В / 50 Гц
- Максимальна потужність насоса: 4 W
- Робоча температура: -5 - (+45 градусів Цельсія)
- Продуктивність: 2x 3,5 л/хв
- Об'єм резервуара: 1,1 л
- Довжина повітряного шланга: 80 см
- Клас водонепроникності: IPX4
- Дерев'яна кришка
- Циліндр із нержавіючої сталі
Основні | |
---|---|
Виробник | Powermat |
Стан | Нове |
Тип копчення | Гаряче та холодне |
Тип коптильні | Електрична |
Джерело диму | Щіпка |
Конструкція | Збірно-розбірна |
Форма | Циліндрична |
Матеріал | Неіржавка сталь |
- Ціна: 6 042 ₴